Zdravá pleť pod rúškom

02.03.2021

Pleť prekrytá rúškom si vyberá svoju daň. V tom lepšom prípade je to len pocit nepohodlia a nerovnováhy. Ak však zápasíte s kožnými problémami, ako je akné, suchá, či citlivá pokožka, pravdepodobne sa vaš problém znásobí. Pokožka je málo okysličená a vädne. Pod rúškom vzniká vlhké a teplé prostredie. Teplo otvára póry a tie sa zanášajú. A to spôsobuje výskyt komedónov a vyrážok.

Nosenie rúška môže pleť so sklonom k akné zhoršiť. Aj preto by sme ho mali meniť niekoľkokrát za deň. Maskné je stav kože spôsobeným dlhodobým nosením ochrany úst a nosa. Neustále trenie o kožu môže spôsobiť mechanické akné. Pleť môže byť začervenaná, suchá a môže svrbieť. 

Veľmi dôležitá je domáca starostlivosť a dôkladné čistenie pleti. Pleť čistíme ráno a večer, používame čistiace mlieka a vhodné Lotion P 50 pre vašu pleť. Zvýšenú pozornosť venujte hydratácii pleti. Na to nám slúžia kvintesenciálne séra. Veľmi dôležité je používanie ošetrujúcich masiek. Ak to naša pleť vyžaduje, môžeme použiť masku aj niekoľkokrát do týždňa. Masque VIP O2 je okysličujúca a hydratujúca maska, ktorá ukľudní unavenú a stresovanú pokožku. Na záver domáceho ošetrenia použijeme vhodný krém a zafixujeme vhodným finishing sérom podľa stavu pleti, napríklad Fluide VIP O2.